KALICI MAKYAJ NEDİR?

Kalıcı makyaj veya daha doğrusu "Mikro Pigment uygulaması", doğal ve mineral renklerin cilt yüzeyinin hemen altına mikro, steril ve tek kullanımlık bir iğne ile aşılanması işlemidir. Alerjik değildir, yüz ve vücut cildinde kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır, katkı maddesi ve koku içermez. Kalıcı makyajın dövme ile karıştırılmaması gerekir, ancak aynı zamanda ciltte uzun yıllar kalan doğal görünümü de korur. Daha çok kozmetik-dövme sayılabilecek bu işlem sayesinde bazı küçük kusurlar kapatılabildiği gibi kaşlarda, göz çizgilerinde veya dudaklarda doğal ten renginizle uyumlu etkiler oluşturulabilir. Deformiteler giderilebilir. Böylece daha düzgün, bakımlı ve genç bir görünüm elde edilebilir. Mikro-Pigmentasyon, halk dilindeki adıyla kalıcı makyaj, aralıkta yarı kalıcıdır, yani yarı kalıcıdır. Nedenine gelince; pigmentler, mikro pigmentasyonda kullanılan boyalar, hücrelerin fizyolojik işlevi olan FAGOSİTOZ ile zamanla yok olurlar. Hücre içindeki pigmenti alır, parçalayıp yok eder. 2-3 yılda mikro pigmentasyon kaybolur diyebiliriz ama yine de bu durum cilt tipine göre değişir, bazı cilt pigmentleri tamamen kaybolmaz, bazı gölgeler kalabilir. Burada özellikle vurgulanmalıdır ki kullanılan boyalar kesinlikle organizma üzerinde zararlı bir etkiye sahip değildir.

 

DOLGULAR NASIL ÇALIŞIR?

Dolguları iki bölümde inceleyebiliriz. Geçici dolgular ve Yarı kalıcı dolgular.

GEÇİCİ DOLGULAR?

Kollajen: Protein yapılıdır ve kıkırdak, diş ve kemik dokusunun ana maddesidir. İnsanlardan veya Sığırlardan (sığır kollajeni) kaynaklanabilir.
Hyaluronik Asit: Vücudumuzda, özellikle yumuşak bağ dokusunda ve göz çevresinde yoğun olarak bulunan doğal bir maddedir. Ayrıca kıkırdak eklemlerde ve deride bulunur. Hayvanlardan elde edilmez.
Kalsiyum hidroksil hepatit: Yüz dolgularının en ağır grubunu oluşturur. Doğal olarak insan kemiğinde bulunur. Yüzde oluşan çok derin kırışıklıklar için kullanılır.(Radiesse,Radiance)
Polilaktik asit: Enjeksiyon sonrası deride kolajen oluşumunu uyaran sentetik bir maddedir. Esas olarak yüzün alt yarısında kullanılır. Diğer dolgular gibi anında hacim oluşturmaz, ancak birkaç ay içinde yavaş yavaş sonuç ortaya çıkar.(Sculptura, New-Fill)

YARI KALICI DOLGULAR?

PMMA (Polimetilmetakrilat): PMMA mikro kristalleri %20'yi oluşturur. Mikrokristaller %80 saf kolajen jel (Artekoll, Artefill, Metacrill) içinde süspanse edilir.

DERMAL DOLGU UYGULAMA ALANLARI NELERDİR?

 

a. Glebella (iki kaş arası) çizgileri
b. Nazolabial (burun yanları) oluklar
c. Gülme çizgileri
d. Dudak dolgunlaştırma ve şekillendirme
e. Marionette (ağız kenarı ve çene hizası) çizgileri
f. Yara izleri ve Derin çizgiler
g. Yüz asimetrileri
h. Sigara çizgileri(üst dudak üstü ve alt dudak altı)